امروز ۳۱ ام فروردین ۱۳۹۸ ساعت ۵:۴۰ ب.ظ
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ومدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد درخصوص پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی چند نکته مهم را عنوان کرد:

نکات مهم در خصوص پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی ومدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد درخصوص پیشگیری مسمومیت با قارچ های سمی چند نکته مهم راعنوان کرد:

به گزارش روابط عمومی سازمان اورژانس کشور در مرکز کهگیلویه وبویراحمد، جلال پوران فرد عنوان کرد: با توجه به فصل بهار و بارندگی‎های اخیر و رشد انواع قارچ‎ها در طبیعت از هموطنان خواست بنا به دستورالعمل ابلاغی وزارت بهداشت از سازمان اورژانس کشور هشدارهای زیر را جدی بگیرند.

۱- از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت، بویژه قارچ های که در کنار تنه درختان( علی الخصوص تنه درختان خشک) می رویند و یا قارچهای جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ های که به صورت فله ای یا منشأ نامشخص عرضه می‌شوند خوداری کنند.اگر خود را دوست دارید نه تنها باید از خوردن قارچ‎های وحشی و نا آشنا خودداری نمایید، بلکه به آن‎ها دست هم نزنند زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی این گونه قارچ‎ها وجود دارد

۲-تشخیص سمی یا خوراکی بودن قارچ کار ساده‎ای نیست و از خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده است و تنها راه دقیق از طریق آزمایشگاه و متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی امکان پذیراست بنابراین به هیچ عنوان به توصیه های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ به هیچ وقت توجه نکنید.

۳-تنها از قارچ‎هایی که در فروشگاه‎های مجاز و در بسته‎بندی‎های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان پزشکی عرضه میشوند استفاده نمایید.
۴-برخی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، با وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ، معیار علمی متقن و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

۵-هرگز قارچها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.

۶-برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پزکردن، سرخ کردن و یا بخارپزکردن قادر به تخریب کامل موادسمی موجود در قارچهای نیست.

۷–در صورت مصرف قارچ خودرو و یا قارچ‎هایی که از افراد متفرقه خریداری کرده‎اید و مشاهده علائمی و نشانه‌های گوارشی(تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری ۴الی ۱۲ ساعت پس از مصرف هرچه سریعاً به مراکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها انتقال دهید.در مواردی که علایم گوارشی بیشتر از ۶ ساعت از مصرف قارچ رخ میدهد سمیت بیشتری دارند وعلت حادکبدی و مرگ تعدادی از هموطنان در سال گذشته نیز همین مسئله بوده است.

۸-انتقال سریع بیمار مسموم به یک مراکز درمانی تخصصی مسمومیت ها ، امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد و تاخیر در این کار موجب مرگ بیمار میشود .از هرگونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیماررا در اسرع وقت به بیمارستان انتقال دهید.
۹- در صورت امکان ، نمونه باقیمانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی و ارایه به کادر پزشکی، به همراه داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.